Villa Gaverzicht – Waregem

©Stad Waregem

Open Monumentendag is voor bezoekers het moment bij uitstek om verborgen erfgoedparels in de buurt of ver daarbuiten te ontdekken. Monumenten die op Open Monumentendag exclusief hun deuren openen, krijgen traditioneel veel bezoekers over de vloer.

Zo ook Villa Gaverzicht in Waregem. De villa, die nog steeds in privébezit is, mocht veel bezoekers ontvangen. De woning werd in 1937 ontworpen door architect Gentiel Van Eeckhoutte als zijn eigen woonhuis. De woning met halfronde erkers, metalen relingen en ronde ramen heeft iets weg van een pakketboot. Ook de niveauverschillen in de tuin versterken het effect van een boot op de deinende zee… Bezoekers genoten van art-decomeubels, prachtige glasramen en een unieke badkamer. Bovendien was de woning ook recent gerestaureerd, wat het bezoek nog exclusiever maakte.

Zijn er in jouw gemeente monumenten, woningen, kastelen,… die tijdens het jaar niet voor het publiek toegankelijk zijn? Overtuig hen dan om op Open Monumentendag wél bezoekers te ontvangen. Hier vind je meer praktische info over het openstellen van privéwoningen.