Deelnemen

Is jouw herenhuis de moeite waard om te bezoeken, vertel je graag over jouw passie voor die oude schoenfabriek of wil je mensen dat unieke erfgoedlandschap laten ontdekken? Meld je aan bij Herita als organisator voor Open Monumentendag en bouw samen met ons aan het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen.

 

Wie kan deelnemen?

Herita organiseert Open Monumentendag samen met lokale organisatoren: privé-eigenaars, beheerders van monumenten, erfgoedverenigingen, gemeenten, intergemeentelijke initiatieven, …. Kortom: iedereen die iets wenst te organiseren, is welkom.

Ben je voor het eerst organisator en wil je graag op de hoogte blijven van alle nieuwtjes omtrent de voorbereidingen? Geef dan hier je e-mailadres door aan Herita en ontvang onze nieuwsbrief.

 

Onroerend erfgoed

De voorwaarden om deel te nemen zijn eenvoudig:

  • het onroerend erfgoed staat centraal (monumenten, landschappen, archeologische sites of varend erfgoed, al dan niet beschermd).
  • opengestelde monumenten (onroerend erfgoedsites) zijn gratis toegankelijk op zondag 9 september.

Onroerend erfgoed dat op andere momenten of het hele jaar door wordt opengesteld, kan uiteraard ook deel uitmaken van het programma. Maar liefst is er dan op Open Monumentendag dat tikkeltje meer te beleven dan op andere dagen: een unieke rondleiding, een exclusief gedeelte, een bijzondere tentoonstelling, …

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het online inschrijvingssysteem. Vul de juiste praktische informatie in en bedenk een wervende beschrijving, want dit is jouw visitekaartje voor het publiek. Een mooie foto helpt om de aandacht te trekken. Je kan inschrijven van maandag 26 maart tot vrijdag 20 juli 2018.

Schrijf hier jouw programma in.

Vergeet zeker niet de belangrijkste contactgegevens duidelijk te vermelden! Zo weten we altijd wie je bent en waar we je kunnen bereiken.

Bekijk hier een instructiefilmpje om te weten hoe het werkt, of om terug even je geheugen op te frissen.

Feestbier

Om de 30ste editie van Open Monumentendag extra feestelijk te maken, brouwen we dit jaar in samenwerking met Remise 56 een feestbier. Je leest er hier alles over.

Hier vind je het bestelformulier.

 

Promotiemateriaal

Om Open Monumentendag in jouw buurt te promoten, kan je via het inschrijvingssysteem van 26 maart tot en met 31 mei 2018 gratis promotiemateriaal bestellen. Alles wordt zo snel mogelijk gedrukt zodat je voor de zomer jouw affiches, folders etc. ter beschikking hebt. Uiteraard staan ook weer alle sjablonen digitaal ter beschikking. Bestel je voor 31 mei, dan krijg je er van ons twee vlaggenlijnen bij! Zo kan je op Open Monumentendag je monument of site versieren en kan je er een echt feest van maken.

Wil je zeker zijn van je bestelling? Bestel dan ten laatste op 31 mei, zodat we van ieder artikel een correct aantal exemplaren kunnen laten drukken. Bestellingen na 31 mei kunnen we niet garanderen. Is het niet gelukt om nog voor 31 mei te bestellen? Gelieve dan contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s