Deelnemen

Op Open Monumentendag staat in heel Vlaanderen onroerend erfgoed centraal. We gaan voor een divers programma: van kastelen, fabrieken, privéwoningen en ander bouwkundig erfgoed, tot historische landschappen, varend erfgoed en archeologische sites die op die dag gratis toegankelijk zijn voor iedereen.

Open Monumentendag is meer dan een opendeurdag. Zet daarom niet alleen de deuren van je erfgoed open, organiseer ook een leuke en kwalitatieve activiteit, zoals een boeiende rondleiding, wandeling, fietstocht, spel… Zo vinden verschillende doelgroepen hun gading op jouw erfgoedsite!

Je openstelling of activiteit vindt plaats op zondag 8 september 2019. De openingsuren bepaal je zelf.

Vijf goede redenen om mee te doen aan Open Monumentendag:

  1. Je maakt deel uit van het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen, met jaarlijks ongeveer 400 000 bezoekers in zowat 200 gemeenten.
  2. Open Monumentendag is hét moment om jouw erfgoedparel te tonen aan een geïnteresseerd en gevarieerd publiek. Ook de media besteden steevast veel aandacht aan Open Monumentendag.
  3. Je draagt je steentje bij aan de bewustmaking over en de toekomst van ons erfgoed.
  4. Herita staat je met raad en daad bij in de organisatie van jouw Open Monumentendag en de promotie ervan.
  5. Jouw programma wordt opgenomen op de massaal bezochte publiekswebsite van Open Monumentendag. Want Open Monumentendag, dat is ook de kracht van samen.

Wil je graag deelnemen met jouw erfgoed, maar weet je nog niet zeker wat en hoe? Kijk dan gerust eens wat rond op deze website. Hopelijk word je genoeg geïnspireerd door de informatie die je hier vindt. Twijfel je nog steeds en heb je bijkomende vragen? Neem dan zeker eens contact met ons op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s