Feest mee met een lekkere tripel!

30 jaar Open Monumentendag vieren, dat doen we in stijl met een lekker bier! Daarvoor doet Herita een beroep op Patrick Haselaars, brouwmeester en bezieler van Brouwerij en Grand Café Remise 56.

Patrick is geen onbekende in de brouwsector. Hij heeft 25 jaar ervaring met product- en procesontwikkeling in brouwerijen en verdiende zijn strepen bij Inbev, La Chouffe en Moortgat. Al sinds zijn tienerjaren was hij gebeten door de brouwmicrobe en het idee van een eigen brouwerij liet hem nooit los. Brouwerij Remise 56 is een resultaat van pure passie. Het was lange tijd een droomproject voor hem.

Die droom ging in vervulling nadat in 2001 de voormalige bus- en tramstelplaats in Koersel leeg kwam te staan. Het pand leek gereed voor de sloophamer. De Stad Beringen schreef echter in 2013 een projectwedstrijd uit om de stelplaats een nieuwe originele bestemming te geven. Het Remise-team kreeg uiteindelijk de kans om het gebouw grondig te renoveren, en dit met respect voor de eigenheid en het verleden.

Het authentieke pand werd in 1907 gebouwd om dienst te doen als stelplaats voor de locomotieven en de passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest – Koersel. Aanvankelijk werd hier een stoomtram gestald, daarna kwamen er gemotoriseerde rijtuigen. In 1954 werd de tramlijn vervangen door een busdienst, en zo moesten de trams in de stelplaats na bijna vijftig jaar plaats maken voor bussen.

Remise 56_interieur

Het gebouw kreeg in 2016 een tweede leven als ambachtelijke brouwerij met bijbehorend Grand Café. Remise 56 is dan ook de ideale partner om samen met ons feest te vieren.

Voor de gelegenheid zal Patrick voor ons een variant van Remise Tripel brouwen – met gepaste erfgoedelementen – die we exclusief op Open Monumentendag aanbieden: Tripel 30! We willen zoveel mogelijk bezoekers van Open Monumentendag laten genieten van dit ambachtelijke bier. Heb jij ook zin om Tripel 30 aan te bieden tijdens jouw activiteit? Stuur ons dan een e-mail en bestel de hoeveelheid die jij wil verkopen. De aankoopprijs is 1,5 euro per flesje van 33 cl (te bestellen per 24). De verkoopprijs op Open Monumentendag ligt vast op 3 euro per flesje.

 

Bestel hier jouw Tripel 30.

Meer info over het project en het bier Remise 56 vind je op deze website: https://www.remise56.be.