Aalter: Monumentenloop

In 2016 bundelden in Aalter verschillende lokale verenigingen de krachten. Op dezelfde dag als Open Monumentendag vond er nog een ander evenement plaats in de gemeente. Van de nood maakte men een deugd en twee evenementen werden één groot. Tijdens de Monumentenloop in Aalter kon het publiek op een laagdrempelige en vernieuwende manier het lokale erfgoed ontdekken. In samenwerking met de Rotaryclub Aalter werd er ook geld ingezameld voor het goede doel. Tal van gemeentelijke diensten, verenigingen en ondernemers zetten mee hun schouders onder dit initiatief. Naast de eigenlijke loop- en wandelactiviteit was er ook heel wat randanimatie.

aaltersemonumentenloopweb

De inspirerende aanpak van de Gemeente Aalter zetten we graag in de kijker voor andere organisatoren:

  • Samen sterk! Werk samen met diverse lokale partners en verenigingen. Ook verenigingen zonder een erfgoedgerelateerde werking kunnen jouw Open Monumentendag mee versterken: sportvereniging, dansclub, hondenschool, KVLV, Landelijke Gilde, tweedehandsverkoop,…
  • Denk out of the box: de monumentenloop is een leuk concept dat ook een ander, jonger publiek aantrekt. Zo breng je op een laagdrempelige manier je erfgoed bij een ruim publiek.
  • Hou het simpel: met deze ene activiteit werden maar liefst 17 monumenten met elkaar verbonden.

Bekijk de brochure