Nieuw dit jaar: tipsblaadjes

Organiseer jij dit jaar verschillende Open Monumentendag-activiteiten? Dan zijn de tipsblaadjes van publiq een handige manier om jouw activiteiten gebundeld te promoten.

Waarom tipsblaadjes?

IOEDS, Steden en gemeenten, koepelorganisaties,… organiseren vaak meerdere Open Monumentendag-activiteiten. Al deze evenementen apart promoten is makkelijker gezegd dan gedaan. Via de tipsblaadjes kan je een overzicht van je activiteiten afdrukken om zo promotie te voeren.

Wat is een tipsblaadje?

Op de tipsblaadjes staan activiteiten die jij geselecteerd hebt. Je kan ze downloaden op A4 formaat en printen.

Hoe tipsblaadjes maken?

Dit doe je door je aan te melden met je UiTid op de website. Daar ga je naar het overzicht van jouw activiteiten en locaties en duid je de activiteiten aan die je in de tipsblaadjes wil opnemen. Je exporteert de activiteiten als pdf en kiest dan voor het sjabloon van Open Monumenten. Je kan kiezen tussen een tipsrapport of een kaartweergave. Wanneer je voor kaartweergave kiest, worden de locaties waar evenementen plaatsvinden op een kaart getoond.

Je kan ook zoeken naar andere activiteiten in jouw regio en deze mee selecteren voor op het tipsblaadje. Dat doe je best door in de geavanceerde zoekfunctie te zoeken naar evenementen met het label ‘Open Monumentendag 2019’ en de naam van de gemeente(n) waar ze plaatsvinden.