Pak uit met varend erfgoed op Open Monumentendag: praktijkvoorbeeld VVBHV

Sinds enkele edities doet de Vlaamse Vereniging tot Behoud van Historische Vaartuigen vzw mee met Open Monumentendag. Zoals de naam al doet vernoemen verenigt deze vzw eigenaars van historische vaartuigen. Hoewel de vereniging kleinschalig is, is de passie van de leden zeer groot!

Waarom ze steevast meedoen aan Open Monumentendag? Open Monumentendag is hun jaarlijks publieksevenement én clubreünie. De vereniging maakt van Open Monumentendag een feest voor het publiek, maar ook voor de deelnemende schepen. Zo begint hun Open Monumentendag al op zaterdagavond met een diner, start het zondag met een gezellig ontbijt en eindigt hun Open Monumentendag na de activiteiten met een gezellige borrelavond.

Open Monumentendag is de ideale gelegenheid om het grote publiek te laten kennismaken met historische schepen. Het publiek kan een kijkje nemen op en in de schepen en genieten van een muzikaal optreden. Dit jaar zal er ook een unieke reddingsoefening plaatsvinden op het water in samenwerking met Tornado Belgium Rescue vzw. Zo krijgt het publiek verschillende facetten van varend erfgoed te zien. De schepen zijn afgemeerd vlakbij Mechelen. Een win-win situatie dus. Het publiek kan een bezoek aan Mechelen combineren met de Open Monumentendag-activiteiten van de vereniging en vice versa.

Voor de logistieke steun op Open Monumentendag kan de vereniging rekenen op de Stad Mechelen, dienst Erfgoed en de technische diensten.
Ben je zelf eigenaar van een historisch schip en wil je deelnemen aan Open Monumentendag? Sluit je dan aan bij de VVBHV. Alle info vind je hier.