2018: het jaar van Léon Stynen

23 Mrt

LS portret

Architect Léon Stynen (1899-1990) liet een divers en omvangrijk oeuvre na. Hij vormde generaties architecten als docent en directeur van architectuurscholen in Antwerpen en Brussel. In 1963 werd hij de eerste voorzitter van de toen pas opgerichte Orde van Architecten. Desondanks (her)kennen veel mensen zijn werk vandaag niet meer. Het Vlaams Architectuurinstituut wil daar nu verandering in brengen door middel van het Stynenjaar. Alle info hierover vind je op www.stynen2018.be.

Open Monumentendag wil ook een duit in het zakje doen door de gebouwen van deze gerenommeerde architect extra in de verf te zetten. Zo zal de stad Antwerpen alvast een deel van haar programma rond hem opbouwen.

Maar ook op andere plaatsen in Vlaanderen staan realisaties van zijn hand, zoals bij voorbeeld de casino’s van Oostende, Knokke en Blankenberge. Daarnaast tekende hij ook een heuse woonwijk en een school in Kessel-Lo, en de Sint-Ritakerk in Harelbeke.

Ben je beheerder of eigenaar van een Stynengebouw of staat er werk van Stynen in je gemeente? Kan dat gebouw of monument toegankelijk gemaakt worden op 9 september of kan het deel uitmaken van een themawandeling? Neem het dan zeker mee op in jouw programma voor Open Monumentendag 2018!

 

Schrijf hier je Stynenmonument in.

 

Heb je nog vragen over Stynen en het Stynenproject, contacteer dan Ellen Van Impe van het Vlaams Architectuurinstituut: ellen.vanimpe@vai.be.

Meer info vind je ook op: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/persoon/4663.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: