Wij zijn niet de enige feestvierders…

22 Jan

© Emmanuel De Prycker

Wij zijn niet de enige die dit jaar een speciale editie van Open Monumentendag tegemoet gaan. Ook Frankrijk en Zwitserland vieren dit jaar feest.

Frankrijk organiseert dit jaar voor de 35e keer Les Journées Européennes Du Patrimoine. In 1984 vond de eerste editie van la journée portes ouvertes dans les monuments historiques plaats. Ondertussen is het ook in Frankrijk, net zoals in Vlaanderen, een heus monumentenfeest geworden. Op de laatste editie, de 34e, zwaaiden 17 000 sites hun deuren open en waren er meer dan 26 000 activiteiten voor een divers publiek. Het thema van van vorig jaar was Jongeren en Erfgoed. Dit jaar koos Frankrijk voor het thema ‘l’art du partage’. Met dit thema past de Franse Open Monumentendag perfect in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het belooft opnieuw een groots en feestelijk evenement te worden! Wil je de festiviteiten in Frankrijk op de voet volgen? Meer info vind je hier.

Ook Zwitserland heeft dit jaar iets te vieren. Zij mogen dit jaar 25 kaarsjes uitblazen. Thema voor hun vijfentwintigste editie is ‘Ohne Grenzen’. Het thema van deze editie ademt Europa. Om hun Open Monumentendag te laten kaderen in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseert Zwitserland dit jaar maar liefst vier weekends op rij in vier regio’s een Open Monumentendag. Meer info over de plannen in Zwitserland vind je hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s