Bekijk het winkelinterieur van drogisterij De Walvis

20 Apr

Eind 2016 kreeg vzw Arsène van stad Antwerpen de vraag of het mogelijk was alle winkelinterieurs met erfgoedwaarde binnen de Antwerpse Singel te inventariseren. Recent werden een dertigtal van de winkelinterieurs  toegevoegd aan de inventaris bouwkundig erfgoed van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Een terechte erkenning. Bekijk hier deze winkelinterieurs!

Je kent ongetwijfeld vzw Arsène ongetwijfeld ook nog van het boek Goed bewaarde winkelinterieurs, dat in 2015 gepubliceerd werd. Eén van de sterren van het boek: Josette Amand van de voormalige drogisterij De Walvis in Sint-Niklaas. Tijdens de vorige editie van Open Monumentendag was de drogisterij voor één dag opnieuw open. En je raad het nooit: ook tijdens Open Monumentendag 2016 was Josette de ster van de dag! Sinds 1919 is er aan de winkel zo goed als niets veranderd. Een bezoek aan drogisterij De Walvis was dan ook één van de topactiviteiten op Open Monumentendag in 2016.

Was je er niet bij op Open Monumentendag?  Hier krijg je nog een kans om het winkelinterieur van Josette – al sinds langer vastgesteld als bouwkundig erfgoed – met eigen ogen te bewonderen. Bekijk een stuk van de kortfilm Goed bewaarde winkelinterieurs die Mario De Munck naar aanleiding van Open Monumentendag 2016 maakte over Josette Amands Drogisterij en de wijn- en likeurhandel van haar overbuur Jos De Clercq.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: