Forse premie voor tuin Sint-Angelaklooster in Tildonk

3 Mrt
© Ons

© Ons

Het was een topper op Open Monumentendag vorig jaar: het Sint-Angelaklooster van Tildonk (Haacht) met zijn ommuurde klooster- en siertuin. Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois kende onlangseen premie van €550.000 toe voor het uitvoeren van restauratiewerken aan de prachtige kloostertuin.

Belhave rustpunt, nutstuin voor groenten en kruiden (ongeveer 70 soorten!) en boomgaard bevat de ommuurde kloostertuin een vijver, Lourdesgrot, calvarieberg, een tuinpaviljoen en verschillende heiligenbeelden. Ook de Mariakapel met bloemenserre die zich achter in de tuin bevindt wordt onder handen genomen.
De tuin is altijd functioneel geweest. Vroeger zorgde hij ervoor dat de zusters ursulinen zelfvoorzienend waren, vandaag vervult de tuin verschillende publieke functies zoals een duurzaam moestuinproject. De producten uit de tuin worden gebruikt in het restaurant van het klooster en een ander deel van de groentetuin zal dienstdoen als kinderboerderij.

Ook de Onze-Lieve-Vrouw van Troostkapel die iets verderop ligt, krijgt een premie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: